Ngrënia E Të Njëjtit Ushqim Çdo Ditë Të Dobëson

Larmia është erëza që plotëson jetën tonë.

Megjithatë ndjekia e një rutine në ushqyerje mund të jetë fitimprurëse për një shëndet të mirë thonë shkencëtarët.

Sipas tyre, larmia e madhe e produkteve ushqimore që gjenden në treg mund të nxisë njerëzit drejt mbipeshës

Ata mund të bëjnë edhe zgjedhjeve të gabuara.

Jo më kot, gjyshet tona kujtojnë me nostalgji kohët kur zgjedhjet ushqimore ishin më të pakëta por shëndeti ishte më i mirë.

Ky pretendim mbështetet edhe nga shkencëtarët.

Sipas tyre njerëzit që ushqehen me produkte të larmishme janë të prirur të konsumojnë më shumë kalori.

Sipas tyre, ngrënia e të njëjtit ushqim çdo ditë shkakton një mërzi të madhe sa i bën njerëzit të konsumojnë më pak ushqim.

Sipas studimeve, të cilave i referohet AgroWeb.org, ekspozimi i vazhdueshëm ndaj të njëjtit ushqim mund t’i bëjë njerëzit të mësohen me të dhe rrjedhimisht të hanë më pak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*