Si Të Mbillni e Të Rrisni Sherebelën Në Vazo

Sherebela mund t’i mbijetojë edhe temperaturave nën zero gradë. Me ngjyrat e këndshme të vjollcës, rozës, blusë dhe të bardhës, lulet e sherebelës i japin mjaft hijeshi kopshteve dhe ballkoneve tuaja.

Si Të Mbillni e Të Rrisni Sherebelën Në Vazo.

Rritja e sherebelës nis nga farat ose fidanët.

Ju mund t’i blini ato të freskëta ose të merrni një fidan të gatshëm dhe ta kultivoni në kopshtin tuaj ose në saksitë dhe vazot e ballkonit.

Farat ose fidanët e sherebelës mund t’i gjeni nëpër farmacitë bujqësore, por duhet të kërkoni garanci që të merrni farën ose fidanët shqiptarë pasi janë shumë cilësore.

Ujitja

Dheu duhet të jetë i pasur me pleh. Vazoja duhet të ketë një sistem të mirë kullimi. Në dhe’ mund të përfshini edhe dy-tre grushta rërë me pleh organik.

Ai do të jetë shumë i shkrifët, i lehtë dhe me një kullim të përshtatshëm.

Kur fidanët janë të vegjël, duhen vaditur rregullisht që dheu të jetë i lagësht, por kur bima është rritur mjaftueshëm, duhet ta ujisni vetëm kur dheu rreth bimës thahet.

Ndriçimi

Bima e sherebelës duhet të jetë gjithë kohën nën rrezet e diellit, por ajo arrin të mbijetojë edhe në hije ose në zona tepër të nxehta.

Krasitja

Kërcenjtë e sherebelës duhen krasitur në fillim të pranverës pasi ka kaluar rreziku i ngricave por përpara rritjes së plotë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*