Supa e Nuses – Receta e Shijes dhe Shëndetit të Mirë në Shtëpi

Kjo është një recetë e vjetër, fantastike, më tipikja dhe e njohura e kuzhinës orinetale.

Njihet me emrin “Supa e Nuses” për shkak të historisë së përgatitjes së saj. Mësohet se një nuse e re gjatë kohës së luftës mblodhi të gjitha produktet ushqimore që i gjendeshin në kuzhinë dhe krijoi recetën e kësaj pjate me shije fantastike.

Sot kjo supë njihet si një ndër specialitetet më të mira të kuzhinës orientale dhe është ndër kryesorët në menutë e restoranteve që ofrojnë gatime tipike të vendeve të Lindjes.

Edhe në Shqipëri, kjo supë përgatitet nga amvisat e krahinave të ndryshme, sidomos në zonat e thella rurale.

Përbërësit e kësaj supe gjenden lehtë në kuzhinën e çdo familjeje, ndaj dhe çdo amvisë duhet ta provojë me patjetër përgatitjen e këtij gatimi, i cili krahas shijes së shkëlqyer është edhe shumë i shëndetshëm gjithashtu,

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*