Tiramisu e Freskët me Kos dhe Reçel – Gati në 15 Minuta

Fillimisht rrihni panën për ëmbëlsira me anë të një rrahësi elektrik dhe më pas shtoni pak nga pak sheqerin pluhur.

Bëjeni këtë derisa të shikoni që pana dhe sheqeri kanë formuar një shtresë kremoze dhe kompakte.

Ndërkohë në një enë veçmas, hidhni kosin dhe mbi të shtoni pak nga pak panën që përgatitët më parë.

Përziejeni panën me kosin duke e lëvizur me lëvizje nga poshtë lartë derisa të jenë bashkuar mirë me njëra tjetrën.

Më pas zgjidhni një tavë mesatare ose 4 gota të thella dhe shtroni një ose dy lugë reçel dhe filloni ta mbushni tavën ose gotat me biskotat përkatëse.

Mund t’i vendosni njëra pas tjetrës në tavë duke formuar të paktën dy shtresa biskotash.

Nëse do të përdorni gota, kujdesuni që t’i ndani përgjysmë biskotat tuaja në mënyrë që të krijohen disa shtresa.

Pas biskotave shtoni me lugë edhe shtresën krmeoze të panës dhe kosit që përgatitët më parë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*